Teacher's

Teacher's Highland Cream blended whisky is een mooie stevige Scotch, die voor meer dan 45% uit malt whisky's bestaat. Waaronder de gewaardeerde Ardmore whiksy uit de Speyside. Aan Ardmore dankt Teacher's zijn rijke smaak. Teacher's wordt gemaakt in Kennethmont, net ten oosten van de Speyside in de buurt van de stad Aberdeen.

De distilleerderij is in 1898 opgericht door Adam Teacher en is uitgegroeid tot een van de grootste distilleerderijen van Schotland.

Teacher's Highland Cream blended whisky werd voor het eerst gemaakt door William Teacher, een winkelier uit Glasgow die de grootste keten van pubs en dram shops van Schotland had.

Dram shops waren drankwinkels waar de drank per dram (maat) werden verkocht. Teacher stelde in zijn dram shop een speciale blend van grain en single malt whisky samen, die wij vandaag kennen als Teacher's Highland Cream blended whisky.

Vanaf 1903 wordt deze blended whisky geëxporteerd naar de Verenigde Staten. Vandaag de dag wordt Teacher's in meer dan 200 landen over de hele wereld verkocht en is het ondermeer in India en Brazillië erg geliefd.
In het Verenigd Koninkrijk staat Teacher's Highland Cream blended whisky in de top vijf van de best verkochte blended whisky's

Tasting notes
Kleur:                        Rijk amberbruin.
Aroma:                      Rijk malt aroma met een hint van sherrry en turf.
Smaak:                      Rond, zacht met een aanwezig malt karakter.
Alcoholpercentage:  40 % Vol.

  • Teacher's bevat een zeer hoog percentage malt whisky; maar liefst 45%!
  • In het Vereningd Koningkrijk en Nederland staat Teacher''s Highland Cream blended whisky in de top 5 van de best verkochte premium merken.
Meer informatie over Teacher's vindt u op www.teacherswhisky.com.
Teacher's
Meer informatie vindt u op de website van dit merk.
www.drinkwijzer.info