Eenvoudig te bereiden in 3 stappen

1

Stap 1

Pak een kopere mug (tumbler) en vul deze tot de rand met ijs.

2

Stap 2

Voeg de Bols Genever, limoensap en Angostura bitter hierbij en top dit af met Thomas Henry Ginger Beer.

3

Stap 3

Roer het geheel even kort door. Garneer de cocktail af met ijs en een limoenschijfje.

Ingrediƫnten

- 40 ml Bols Genever

- 20 ml Limoensap

- 100 ml Thomas Hengry Ginger Beer

Garnering

- Schijfje limoen, Angostura bitter

Tools

- Tumbler

- Glas

- Jigger

Flavour

Kruidig, Fris, Intens

Bols Genever Barrel Aged

Bols Genever Barrel Aged is een Amsterdamse, gerijpte genever die door de Bols Meesterdistillateur in gelimiteerde hoeveelheden wordt geproduceerd. Het hart van elke authentieke genever is een hoog percentage moutwijn, een rogge-, tarwe- en ma?sdistillaat dat drie keer gedistilleerd wordt in koperen pot stills. Vervolgens wordt dit gemengd met het unieke boeket van traditionele kruiden: hop, kruidnagel, anijs, zoethout, gember, jeneverbes en nog een aantal geheime kruiden. Tijdens het rijpingsproces ondergaat het kostbare distillaat een belangrijke verandering van kleur, geur en smaak onder invloed van het jonge hout. De Bols Barrel Aged Genever is minimaal 18 maanden gerijpt in vaten van Frans eikenhout uit de Limousinstreek. Hierdoor krijgt deze genever zijn mooie gouden kleur en uitzonderlijk zachte en rijke smaak met hout-, vanille- en abrikoostonen. Bols Genever Barrel Aged leent zich uitstekend voor een kopstootje, het Nederlandse ritueel voor het drinken van genever naast een biertje. Vooral een mooie combinatie met blond bier. Daarnaast kan Bols Genever Barrel Aged ook perfect worden gebruikt in verschillende cocktails, zoals de ?Dutch 'n Stormy?. Schenk 30ml Bols Genever Barrel Aged in een longdrinkglas gevuld met ijs. Top af met gemberbier en voeg een partje limoen toe.

Meer informatie over Bols Genever Barrel Aged