Likeurmerk werkt samen met ontwerper Mimi et Toi voor unieke collectie.

Al jaren kent Nederland Licor 43 Original als de Spaanse likeur met een unieke smaak en bijzondere, gouden kleur. Dit najaar slaat het merk een verrassende weg in door een limited edition sieradenlijn te lanceren, geïnspireerd op de Spaanse passie kenmerkend voor Licor 43. Hiervoor werkte het merk samen met Mimi van Dijk van Mimi et Toi. De Amsterdamse sieradenontwerpster staat bekend om haar minimalistische sieraden met een verhaal. De set bestaat uit een gouden ketting en ring die beide het wapen van de familie Zamora dragen, de eigenaren en oprichters van Licor 43. Reden voor deze unieke collectie: het eenjarig bestaan van de nieuwste likeur van het familiebedrijf, Licor 43 Orochata.

This is gold baby

Het idee voor de limited edition sieradenlijn is voortgekomen uit een oude legende. Licor 43 Orochata is geïnspireerd op de Zuid-Spaanse specialiteit horchata, gemaakt van aardamandelmelk. Bij een bezoek aan Valencia bood een jong meisje de Spaanse koning een glas horchata aan. Op de vraag wat het was, antwoordde zij “dit is aardamandelmelk”, waarop de koning reageerde: “Dit is geen melk, dit is goud, lief meisje!” (oro=goud; xata=lief meisje). Orochata betekent vrij vertaald dus ‘golden girl’, een gegeven dat leidde tot de samenwerking met Mimi et Toi, een
vrouwelijke sieradenontwerper met een liefde voor goud.

Orochata collectie nu verkrijgbaar

De limited edition Orochata collectie bestaat uit een stijlvolle halsketting en stoere zegelring, beide 18-karaats verguld goud. De sieraden tonen de rijke geschiedenis van het Spaanse merk in de vorm van het bijzondere wapen van de familie Zamora. De symbolen verwijzen naar de Romeinse afkomst van de likeur. Voor wie op zoek is naar een mooi cadeau of juist iets voor op het verlanglijstje: de stijlvolle set is nu verkrijgbaar via de webshop van Mimi et Toi. De ring is verkrijgbaar voor €102,- en de ketting voor €140,-.

[x_line]

Licor 43 Orochata

Licor 43 Orochata is een lichte, zijdezachte likeur. Het bevat Licor 43 Original en is geïnspireerd op de regionale specialiteit Horchata van aardamandelmelk, kaneel en citrus. Licor 43 Orochata heeft een plantaardige basis en biedt een unieke smaakbeleving. Met deze innovatieve samenstelling brengt Licor 43 een geheel nieuwe drank in de likeurencategorie. Door haar lichte karakter is Licor 43 Orochata een ideaal aperitief. Koel Licor 43 Orochata, schud daarna de fles en schenk het over ijs: eenvoudig en overheerlijk!

Licor 43

Licor 43 Original is een Spaanse premium likeur en wordt gemaakt op basis van een familierecept dat is geïnspireerd op een eeuwenoude elixer met 43 geheime ingrediënten, Liquor Mirabilis. De naam van de likeur verwijst naar de 43 ingrediënten, waaronder citrusvruchten en kruiden met accenten van vanille en karamel. Stuk voor stuk afkomstig zijn uit het Middellandse Zeegebied en zorg-vuldig geselecteerd. Tot op de dag van vandaag wordt Licor 43 alleen in het Spaanse Cartagena geproduceerd. Door dit familierecept en de zeer geavanceerde productiemethode waarbij expertise, tijd en temperatuur een cruciale rol spelen, is Licor 43 Original een uniek en zeer gewaardeerde drank.

Mimi et toi

Mimi et Toi is in 2009 opgericht door Mimi van Dijk. Haar sieradenlijn kenmerkt zich door vrouwelijke, verfijnde en minimalistische ontwerpen. Mimi’s tijdloze stijl en vakmanschap is terug te zien in ieder handgemaakt sieraad. In 2016 lanceerde Mimi et Toi een aanvullende high end lijn handtassen, die net als de sieraden gemaakt zijn van de beste materialen. Mimi et Toi is online verkrijgbaar en in een selectie exclusieve winkels.