Martin Miller’s Gin is gecreëerd in 1999 door gin liefhebber Martin Miller en zijn 2 vrienden David Bromige and Andreas Versteegh. Gedistilleerd in Engeland en op sterkte gebracht met IJslands bronwater. Dit geeft Martin Miller’s Gin zijn vriendelijke bouquet en zachtheid op 40% alcohol.

Voor Martin Miller was het maken van deze gin een echt passie project en is inmiddels een erkende speler in de huidige ‘Gin Renaissance’. Zijn doel was simpel – het creëren van een klassieke gin voor de echte fijnproever, maar het belangrijkste was, het aantrekken van een nieuwe & jongere generatie gin liefhebbers.

Om het tij te keren heeft hij opnieuw gekeken naar het traditionele gin distillatie proces. Daarbij heeft hij gekozen om het traditionele palet van gin botanicals te behouden (Jeneverbes, cassia, Florenti iris, engelwortel, zoethout, en koriander zaad) samen met de benodigde gedroogde citrus vruchten (citroen, sinaasappel en limoen). Echter in plaats van dit als geheel te distilleren experimenteerde hij door het proces te delen in twee separate distillaties. Hierbij worden de aardse botenicals samen met de limoen gedistilleerd. Vervolgens werden de sinaasappelschillen en de citroenschillen separaat gedistilleerd, om vervolgens beide distillaten samen te laten komen in één gin distillate. Dit vernieuwde proces geeft de gin een betere balans tussen de kenmerkende tonen van de jeneverbes – essentieel voor elke goede gin – en de lichte en verfrissende tonen van citrus. Dit delicate balans is de basis voor de moderne twist op de traditie.  

Meer dan de helft van gin bestaat uit water. Om deze reden reist Martin Miller’s af naar Ijsland voor het zachte en pure water welke perfect is voor het op sterkte brengen van de uiteindelijke gin. Het Ijslandse bronwater is van nature zuiver, waarbij geen kunstmatig te de-mineraliseren vereist zijn. Zonder dit proces behoud het bronwater zijn zachtheid en zijn natuurlijke samenstelling. Dit voor het behoud van de geur en smaak van de gin. De combinatie van het separaat destilleren en het zuivere water geeft Martin Miller’s Gin zijn gebalanceerde bouquet en het delicate en zachte mondgevoel.

Martin Miller’s Gin is een klassieke gin en zeer veelzijdig in bijvoorbeeld een Gin & Tonic. Dus wees avontuurlijk met verse aardbei en een vleugje zwarte peper. Of juist traditioneel met een partje limoen. Romance and adventure in a glass.

Kijk voor meer Martin Miller’s Gin recepten ook eens op: www.martinmillersgin.com