Martin Millers

Voor Martin Miller was het maken van deze gin een echt passie project en is inmiddels een erkende speler in de huidige ‘Gin Renaissance’. Zijn doel was simpel – het creëren van een klassieke gin voor de echte fijnproever, maar het belangrijkste was, het aantrekken van een nieuwe & jongere generatie gin liefhebbers.

Om het tij te keren heeft hij opnieuw gekeken naar het traditionele gin distillatie proces. Daarbij heeft hij gekozen om het traditionele palet van gin botanicals te behouden (Jeneverbes, cassia, Florenti iris, engelwortel, zoethout, en koriander zaad) samen met de benodigde gedroogde citrus vruchten (citroen, sinaasappel en limoen). Echter in plaats van dit als geheel te distilleren experimenteerde hij door het proces te delen in twee separate distillaties. Hierbij worden de aardse botenicals samen met de limoen gedistilleerd. Vervolgens werden de sinaasappelschillen en de citroenschillen separaat gedistilleerd, om vervolgens beide distillaten samen te laten komen in één gin distillate. Dit vernieuwde proces geeft de gin een betere balans tussen de kenmerkende tonen van de jeneverbes – essentieel voor elke goede gin – en de lichte en verfrissende tonen van citrus. Dit delicate balans is de basis voor de moderne twist op de traditie.  

Producten

Social