Glenfiddich Fire & Cane

Glenfiddich is ‘s werelds bekendste Single Malt Scotch whisky. Logisch, omdat Glenfiddich de eerste distilleerderij was die single malt whisky maakte en naar de hele wereld exporteerde. Glenfiddich is vernoemd naar de vallei (‘Glen’) van het hert (‘fiddich’). Op elke fles staat daarom het iconische hert van Glenfiddich afgebeeld.

Samen met zijn zeven zonen en twee dochters bouwde William Grant zijn Glenfiddich distilleerderij. In 1887 stroomde de eerste Glenfiddich uit de distilleerketels in de Schotse plaats Dufftown, in de Speyside regio. In de experimental range deelt Malt meester Brian Kinsman zijn speciale experimenten. Fire & Cane bestaat uit geturfde Glenfiddich gehuwd met ongeturfde Glenfiddich, Fire & Cane maakt enkel gebruik van Amerikaans eikenhouten ex-bourbonvaten. De whisky wordt vervolgens gefinisht in Latijnse rumvaten voor een extra laag van zoete karamel en een explosie van smaken.

KLEUR: Goud
GEUR: Golfjes van lichte turf, zoals rook op afstand. Rijke tonen van zoete toffee, vers fris fruit en pittige kruiden.
TASTE: Als een kampvuur in de Highlands, met tonen van eik en toffee. Intens groen fruit, zoet gebakken appel en lichte rook.
FINISH: Langgerekte rokerigheid en zoetigheid.

COLOUR: Golden.
NOSE: Billowing soft peat notes, like distant smoke on the wind. Rich sweet toffee with zesty fresh fruit notes and spiciness.
TASTE: Like a Highland peat campfire, with oak notes and toffee. Sharp green fruit, sweet baked apple and soft smoke.
FINISH: Lingering smokiness and sweetness.

Categorie: Tag: