Glenfiddich Experimental IPA

Glenfiddich is ’s werelds bekendste Single Malt Scotch whisky. Logisch, omdat Glenfiddich de eerste distilleerderij was die single malt whisky maakte en naar de hele wereld exporteerde. Glenfiddich is vernoemd naar de vallei (‘Glen’) van het hert (‘fiddich’). Op elke fles staat daarom het iconische hert van Glenfiddich afgebeeld.

Samen met zijn zeven zonen en twee dochters bouwde William Grant zijn Glenfiddich distilleerderij. In 1887 stroomde de eerste Glenfiddich uit de distilleerketels in de Schotse plaats Dufftown, in de Speyside regio. In de experimental range deelt Malt meester Brian Kinsman zijn speciale experimenten. In samenwerking met een bierbrouwer werden oude whisky vaten gevuld met IPA bier. Na een maand hebben de vaten de hoppige tonen van dit bier opgenomen. Als de vaten vervolgens weer gevuld worden met whisky ontstaat deze eerste experimentele single malt whisky: Glenfiddich IPA. Je herkent citrus en vanille en hij is zoet van smaak. In de afdronk is hij iets pittiger waar je de hop van het bier kunt ontdekken.

KLEUR: Vol goud.
GEUR: Een elegante harmonie van rijpe groene appels, peer en bloesem. Gecomplimenteerd met aromatische hop en verse kruiden.
SMAAK: Levendig met pittige citrus tonen opgevolgd door romige vanilla en een hint van hop.
AFDRONK: Aanhoudende zoetheid met verso hop tonen.

COLOUR: Rich golden.
NOSE: An elegant harmony of fresh green apple, William’s pear and spring blossom. Complemented with aromatic hops and fresh herbs.
TASTE: Vibrant with a zesty citrus note followed by creamy vanilla and a hint of fresh hops.
FINISH: Enduring sweetness with an echo of green hops.

Categorie: Tag: