Glenfiddich Project XX

Glenfiddich is ‘s werelds bekendste Single Malt Scotch whisky. Logisch, omdat Glenfiddich de eerste distilleerderij was die single malt whisky maakte en naar de hele wereld exporteerde. Glenfiddich is vernoemd naar de vallei (‘Glen’) van het hert (‘fiddich’). Op elke fles staat daarom het iconische hert van Glenfiddich afgebeeld.

Samen met zijn zeven zonen en twee dochters bouwde William Grant zijn Glenfiddich distilleerderij. In 1887 stroomde de eerste Glenfiddich uit de distilleerketels in de Schotse plaats Dufftown, in de Speyside regio. In de experimental range deelt Malt meester Brian Kinsman zijn speciale experimenten. Bij Project XX (Latijns voor twintig), werd de kennis van Brian op de proef gesteld. Waar hij normaal uit een miljoen vaten kan kiezen, moest hij nu werken met slechts 20 vaten die de wereldwijde twintig ambassadeurs van Glenfiddich met liefde voor hem geselecteerd hadden. Deze whisky heeft een hoger alcohol percentage en is niet koud gefilterd wat voor een unieke smaak zorgt.

KLEUR: Donker goud.
GEUR: Klassieke fruitigheid met tonen van appel en peer. Een perfecte balans van vanille en rietsuiker met een randje zouthout.
SMAAK: Diepe en rustig, de zoetheid van suikerspin wordt gecomplimenteerd door ongebruikelijke tonen van geroosterde amandelen en droge tanines.
AFDRONK: Langdurig met een bijsmaak van zoet eiken.

COLOUR Deep gold.
NOSE: Classic fruitiness with hints of apple blossom and plump pear. A perfect balance of rich vanilla oak with golden sugar and a touch of liquorice.
TASTE: Deep and mellow, the candyfloss sweetness is complemented by unusual notes of toasted almonds and cinnamon and a hint of crisp tannin.
FINISH: Long lasting with a savoured sweet oakiness.

Categorie: Tag: