[container]

Yellow Rose

De basis voor Yellow Rose Whiskey is het graan dat Texaanse boeren op het Texaanse land verbouwen. Het graan wordt zo sterk beïnvloed door de specifieke weersomstandigheden in Texas dat de whiskey wel uniek moet worden.
Het weer in Houston is meestal vochtig en warm en in deze bijna tropische omstandigheden kunnen er zich het hele jaar door temperatuurschommelingen van 10 tot 15 °C voordoen. Yellow Rose maakt gebruik van deze schommelingen en laat de whiskey’s op een natuurlijke wijze rijpen in vaten van hout van de Amerikaanse witte eik. Deze staan in een opslagplaats waar de temperatuur niet wordt gecontroleerd zodat de vaten kunnen uitzetten en krimpen. Dit fysieke fenomeen helpt om het contact van de drank met het hout te bevorderen en het rijpingsproces te versnellen. Daardoor ontstaan er nuances en smaken die zorgen voor een zacht en aangenaam product.
Het enige nadeel is de hogere verdampingsfactor, die tot 30% per vat kan bedragen. Dit geeft echter
onze whiskey’s zoveel meerwaarde.

Anders dan de whiskey’s die elders worden gestookt, is het niet de rijpingstijd in het vat die bepalend is voor het smaakprofiel van Yellow Rose, maar de manier waarop de vloeistof in het vat reageert op de externe weersomstandigheden.
Daarom houdt Yellow Rose geen specifieke leeftijden aan voor haar whiskey’s, maar laat de drank in het vat totdat deze de rijpheid, aroma’s en het smaakprofiel heeft bereikt dat de meester-distilleerder voor ogen heeft.

Producten[/container]