GEBOREN UIT PASSIE, OPGEGROEID IN AMBACHT MEET LOLEA, DE EERSTE FRIZZANTE PREMIUM SANGRÍA
Vier vrienden zetten eeuwenoude Spaanse traditie om in high end sangría

Je neemt een selectie van de beste wijn, vers fruit en specerijen. Voeg daar een vleugje Spaans temperament en Mediterraans vakmanschap aan toe en het resultaat mag er zijn: meet Lolea, de eerste premium frizzante sangría ter wereld. Sangría komt in verschillende soorten en maten en niet altijd van de beste kwaliteit. Tijd voor een sangríamerk dat deze kwaliteit waarborgt, dachten vier vrienden uit de spaanse plaats Saragoza, en zo ontstond Lolea. Vanuit de eeuwenoude traditie van het maken van sangria, maakte zij hun eigentijdse recept. Het is dit unieke eigen recept en de lichte bruis die maakt dat het drankje zich onderscheidt van andere sangrías. De oprichters geven daarmee hun eigen draai aan een eeuwenoude Spaanse traditie. De easy to drink wijncocktail komt in twee variaties op de Nederlandse markt: de traditionele uitvoering met rode wijn en een ondertoon van kaneel én een variant met witte wijn en vleugje vanille. Deze twee frisse dorstlessers met lichte bruis is vanaf half mei breed verkrijgbaar, precíes op tijd om in de koelkast te staan tijdens de warme zomermaanden.

Traditie in een nieuw jasje

Het maken van sangría is immers al sinds de 19e eeuw een gebruik in vele Spaanse dorpen en steden; elke familie hanteert haar eigen recept. Vanuit die gedachte hadden vier vrienden een jongensdroom om het lekkerste recept van de eeuwenoude typisch Spaanse wijncocktail te vinden. Na jaren testen en proberen, resulteerde dit in Lolea: precies díe mix van hoogwaardige wijn, fruit en specerijen, zoals kaneel en vanille, die deze sangría zo bijzonder maakt. Bovendien hebben de heren een extra touch toegevoegd in de vorm van frizzante, een welkome lichte bruis. Met de komst van deze nieuwe wijncocktail willen de producenten dit stukje erfgoed in een modern jasje met de rest van de wereld delen, – letterlijk én figuurlijk. Het design van de fles is geïnspireerd op de stukken fruit die de traditionele sangría kenmerken. De opvallende polka-dots en felle kleuren geven de verpakking een zomerse look, die niet misstaat op een picknick met vrienden in het park, op een feestje of op het strand.

Altijd een limited edition

Lolea wordt in gelimiteerde opgave vervaardigd en uitgebracht én is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Het proces van het maken van de drank kent maar liefst 25 onderdelen. Elk onderdeel wordt door de makers handmatig en zorgvuldig begeleid om zo de authenticiteit en de beste kwaliteit van de wijncocktail te kunnen waarborgen. De rode variant, Lolea no1, is gemaakt van fruitige Tempranillo en de krachtigere Cabernet Sauvignon druif. Haar witte zusje, Lolea no2, is vervaardigd uit de frisse Chardonnay en de Macabeo druif. Alle druifrassen worden op ambachtelijke wijze geteeld en gebotteld op de Lolea-wijngaard.

Lolea no1 en Lolea no2 zijn vanaf half mei breed verkrijgbaar in Nederland (adviesprijs €12,99 – 750 ml).

Drinktips

Lolea is koud geserveerd lekker maar in een groot wijnglas met ijsblokjes, citroen- en sinaasappelschijfjes en gegarneerd met munt is de wijncocktail in optima forma. Meer inspiratie en drinktips vind je op www.sangrialolea.com.