Bols Kopstootjes

In Nieuws by Maxxium Nederland

Bols Genever Kopstootjes

Het is tijd voor jenever!

Het is tijd voor jenever! Juist nu we met z'n allen zo op zoek zijn naar authenticiteit en lokale producten, is jenever het ontdekken waard.

Maar wat is Jenever?
In het kort: Een gedistilleerde drank die zijn unieke smaak ontleent aan het belangrijkste ingrediënt: een al dan niet gerijpt moutdestillaat of multigranendistillaat, op smaak gebracht met kruiden en specerijen, waaronder jeneverbessen en neutrale granen of melasse, alcohol.

Hoe drink je jenever?
Een van de leukste en lekkerste manieren om jenever te drinken, is het Kopstootje. Voor wie nog niet precies weet wat dat is: een jenever naast je biertje. Je schenkt het tulp glaasje helemaal vol tot er een bolling op je glas ontstaat. Die slurp je er vervolgens vanaf met je handen op je rug, terwijl je het glaasje op de bar blijft staan. Pas daarna neem je het glas ter hand.

Waarom jenever en bier?
Juist wanneer je twee graandranken met een heel eigen karakter naast elkaar drinkt, zul je zien dat de smaken elkaar echt beïnvloeden. Naast jenever smaakt je bier ineens veel zoeter, en dankzij het bier smaakt je jenever gewoon lekker verfrissend.

Kopstoot combinaties

Er zijn zoveel verschillende varianten, maakwijzen en manieren om het te drinken, ontdek hier een aantal van onze combinaties en laat je verassen:

Bols smaakkaart

Bols Jonge Jenever: Een bijzonder zachte jenever met subtiele smaak van jeneverbes, zoethout en citrus.
Bols Zeer Oude Jenever: Een pure en frisse jenever met subtiele smaak van mout, jeneverbes, zoethout en citrus.
Bols Corenwyn 2: Mout- en houttonen met een verfijnde fruitige en kruidige afdronk van onder andere kaneel, pijnboom en honing.
Bols Barrel Aged Genever: Rijke en moutige smaak met tonen van vanille door de rijping van 18 maanden in cognacvaten.
Bols Corenwyn 6: Een fluweelzachte genever met lichte zoete bourbon houttonen, hints van vanille en een lange en complexe afdronk.

Proost!

Afbeeldingen

Klik op één van onderstaande afbeeldingen om deze te downloaden.