Glenfiddich ambassadeurs in Dufftown | Maxxium Nederland

Alle Glenfiddich ambassadeurs verzamelen!

In Nieuws by Maxxium Nederland

Als ambassadeur van Glenfiddich word ik ieder jaar in juni op de distilleerderij in Dufftown verwacht om te worden bijgepraat over de laatste veranderingen in het productie proces, hoe Glenfiddich de toekomst ziet en de ervaringen van de andere ambassadeurs.

Op zondag komen de ambassadeurs uit alle windstreken aan in Schotland, tijdens het diner worden vrienden herenigd en de nieuwkomelingen verwelkomd, aansluitend drinken we een glaasje en bereiden ons voor op een drukke informatieve week. De ambassadeurs worden vanuit de diverse hotels naar de Glenfiddich distilleerderij gebracht en daar begint een week van kennisoverdracht en input voor storytelling. Iedere ambassadeur heeft zijn toppunt(en) samengevat in een presentatie en de spreektijd wordt verdeeld over de week.

David uit Texas vertelt meer over hoe het kan zijn dat zij Vlog zo populair is, Matthew uit Singapore laat zien hoe je voor lage kosten een goed event kan organiseren en ik vertel over mijn theatertournee. Specialisten vertellen over de uitbreiding van de distilleerderij, er was een gespecialiseerde uitleg over presentatie technieken en na een middag health & safety zijn alle ambassadeurs ook bevoegd om zelfstandig rondleidingen te verzorgen.

Uiteraard worden er regelmatig producten geproefd, er van smakelijke maaltijden genoten en leuke activiteiten ondernomen. Met het team van Outdoor Scotland kleiduiven schieten met scherp om even later te gaan boogschieten op schijven. Een dag later beklommen we de Benrinnes en gedurende de week ontmoette ik verschillende historische en legendarische persoonlijkheden bij Glenfiddich, denk dan aan de kopersmid; Dennis McBain, Archivaris; Andy Fairgrieve en Stillman; George Garrick.

In volgende blogs kom ik terug op wat deze mensen zo legendarisch maakt.

De laatste dag was zoals gebruikelijk gereserveerd voor het “Brand team” uit Richmond, zij vertelde ons over de nieuwste ontwikkeling (bijvoorbeeld nummer 3 en 4 van de Experimental Series) en hoe Glenfiddich de toekomst ziet.

Met gepaste interesse werden onze verhalen en belevenissen ontvangen door het team. Het is fantastisch om te ervaren hoe de ambassadeurs binnen dit familiebedrijf betrokken en gewaardeerd worden. Al met al een super mooie week, waarin ik veel geleerd heb en mooie whisky gerelateerde momenten heb meegemaakt, die ik mooi kan meenemen in mijn proeverijen en anekdotes die ik graag met jullie deel op de vele leuke whisky evenementen.