Highland Park Valknut

In Nieuws by Maxxium Nederland

Highland Park introduceert de tweede release van Highland Park’s Viking Legend Serie, de Highland Park Valknut. Geïnspireerd op de rijke Viking geschiedenis en mythologie. Deze krachtige whisky, afkomstig uit het Schotse Orkney, karakteriseert zich door een lichte rooksmaak met tonen van vanille, zwarte peper, kruidnagel en anijs.

De Valknut is een intens gebalanceerde single malt whisky, gedurfd en moedig, met een alcoholpercentage van 46,8%. De whisky is voornamelijk gerijpt in Amerikaanse doorgewinterde eiken sherryvaten met, in vergelijking met de eerder gelanceerde Valkyrie, een ietwat hoger fenolgehalte. Door het gebruik van een kleine hoeveelheid Orkney-gekweekte gerst uit Tartan, laat de whisky een herinnering aan aromatische turfrook en zoete specerijen achter die deze limited edition die extra diepgang geeft.

Een Noorse mythologie

Valknut betekent ‘de knoop der gevallen strijders’. Het symbool van drie onderling verbonden driehoeken, staat volgens de Noorse mythologie voor het belonen van moed en strijd. Vikingen die een eervolle dood ontmoetten, werden gemarkeerd met het Valknut symbool, waarna zij als ware strijder tot het hemelse dodenrijk Valhalla mochten toetreden. Dit verhaal van strijd, moed en durf heeft het sterke fundament gelegd voor deze krachtige whisky; voor zowel de smaak, als het design van de fles.

Samenwerking Jim Lynvgild

Voor het design van de Valknut heeft Highland Park de handen ineen geslagen met de beroemde Deense ontwerper, en tevens echte Viking, Jim Lynvgild. Jim staat bekend om zijn creativiteit en levendige verbeeldingskracht en heeft zich voor de Valknut  laten inspireren door twee belangrijke Noorse bronnen in Gotland, Zweden – de eerste van de vier Stora Hammars-stenen en de beeldsteen in Tängelgårda.

Jim’s Viking-afstamming voert terug naar zijn 36ste overgroot opa Ragnvald Eysteinsson, de eerste graaf van de Orkney-eilanden. Vandaag de dag woont Jim in een door Viking geïnspireerd kasteel dat hij zelf ontwierp in het Deense Faaborg.