Lancering Highland Park Valkyries | Maxxium Nederland

Highland Park Valkyries gearriveerd in Nederland!

In Nieuws by Maxxium Nederland

Voor de Vikingen was de dood geen einde, maar een glorieus begin. En dat begon met de Valkyries. Een Valkyrie was in de Noorse mythologie een vrouwelijke figuur of geest. Een Valkyrie kon de gesneuvelde krijgers die in het leger van Odin wilde vechten herkennen aan hun opvallende Valknut-tatoeage en kon bepalen welke Vikingkrijgers mochten toetreden tot het leger van de God Odin.

Lancering in Nederland
Maandag 19 juni was het zo ver, in ‘Fort bij Uithoorn’ werd de lancering van Highland Park Valkyrie, de prachtige nieuwe verpakking, maar vooral de roots van Highland Park gevierd. Als zodoende hadden alle activiteiten een link naar de oorsprong en geschiedenis van het merk.

Highland Park is de meest noordelijk gelegen single malt scotch distillery in de wereld en staat op het eiland Orkney. Een op de drie Orcadians kan nog rechtstreeks zijn DNA traceren naar de vikingen.

Vikingen
De oprichter van Highland Park heette Magnus Eunson, ook een naam van Scandinavische oorsprong. De vikingen hebben zichtbaar en onzichtbaar hun stempel weten te drukken op de eilanden, vandaar dat de mensen die er wonen zich ook allereerst Orcadian voelen, dan pas Schots, en daarna pas Brits. De mentaliteit van de mensen is anders dan op het vaste land van Schotland. Op een positieve manier. Dit is ook de reden waarom Highland Park meer is gaan vertellen over het verhaal achter het merk, in plaats van het puur over de whisky te hebben. Ter gelegenheid van deze verandering, en de lancering van de Highland Park Valkyrie hebben wij 19 juni een grote groep slijters, pers, bloggers en bartenders uitgenodigd om dit te komen vieren en hier meer uitleg over te kunnen geven!

Het Fort van Uithoorn
Het event vond plaats op het terrein van het Fort van Uithoorn, een Unesco Werelderfgoed waar tevens een geweldig karakteristieke grote oude schuur staat. Hier hadden we verschillende activeiten gepland staan om de gasten te verwelkomen. De gasten moesten bij een drietal onderdelen een driehoek tattoo verdienen, welke tezamen het Valknut logo vormden, waarna ze door onze Valkyrie werden meegenomen naar Valhalla om te feesten in de hal van Odin. Dit alles was natuurlijk geïnspireerd op de Noorse Mythologie en de verhalen van Valhalla.

Zoals eerder gezegd was voor de Vikingen de dood geen einde maar een glorieuze nieuwe start, met de Valkyrie als begin. De strijders die waren gevallen in de strijd, zich waardig hadden getoond op het slagveld en het Valknut symbool op hun lichaam hadden getatoeëerd werden door de Valkyrie meegevoerd naar Valhalla waar ze konden eten, drinken en feestvieren totdat de Noorse goden ze nodig hadden in de strijd tegen hun vijanden.

Onze gasten werden opgewacht door een drietal prachtig geklede Valkyrie die ze meenemen over het terrein met de activiteiten. Er konden munten worden geslagen, er was een slangenkuil, een referentie aan het nieuwe design van de fles met de leeuw die in gevecht is met de slangen. Daarnaast was het mogelijk om te boogschieten en hadden we een drietal haviken welke op de arm konden worden genomen. De valkenier had zelfs nog een gigantische arend mee, wat een hele mooie link was naar de arend die in de Noorse mythologie over Valhalla waakte. Nadat alle gasten het Valknut symbool compleet hadden, opende de deuren naar Valhalla waar Jim Lyngvild, de ontwerper van de packaging en fles, ze meenam op een reis over de geschiedenis van de Vikingen, zijn persoonlijke geschiedenis en waarom nou juist hij gekozen was om samen te werken voor dit project. Lyngvild stamt namelijk zelf af van de Vikingen: zijn 36e overgrootvader Ragnvald Eysteinsson was de 1ste Graaf van Orkney en Jim kan zijn bloedlijn rechtstreeks herleiden naar de Vikingen.

Valkyrie burn
Na de introductie van Jim, kon het feast beginnen! Verschillende gerechten van de BBQ van Smokey Goodness en cocktails met Highland Park werden genuttigd terwijl genoten werd van het goede weer. De avond werd afgesloten met een Valkyrie burn. Een houten standbeeld in de vorm van een Valkyrie ging in vuur en vlam op, en liet na opgebrand te zijn een ijzeren Valknut logo over. Wie weet een hint naar de volgende whisky in de serie van de ‘Viking Legends’!