NIEUW The Glenrothes Soleo Collectie

In Nieuws by Maxxium Nederland

The Glenrothes lanceert haar Soleo Collectie: een serie nieuwe single malt whisky’s uit de Schotse Speyside. De collectie brengt een ode aan de zon die haar makers inspireerde tot het creëren van de levendige whisky. Van een lichte en subtiele 10 jaar oude single malt, tot aan de rijkere en complexe 18 jaar oude single malt; de Soleo reeks belooft een vervullende smaakbeleving.

The Glenrothes legt zich toe op het maken van de best mogelijke whisky. De whiskymakers nemen voor iedere fase de tijd én weten exact wat er nodig is om de constante kwaliteit van de whisky te waarborgen. De ‘Soleo Collectie’ is een getuigschrift van onze toewijding”, stelt Gordon Motion, de Master  Whisky Maker van The Glenrothes. “Van het selecteren van de vaten tot de duur van de rijping van de spirit; iedere overweging speelt zijn rol in het maken van de perfecte druppel whisky.”

Een ode aan de Andalusische zon

Gedragen door eikenhouten sherryvaten, staat de Soleo serie symbool voor het drogingsproces van de sherrydruiven die haar DNA op deze vaten achterlaten. De stralen van de Andalusische zon zorgen ervoor dat de geplukte druiven transformeren; van fris en fruitig naar diep en verzadigd. Naarmate de druif verandert, creëert het zijn eigen bijzondere kleurenpalet, van heldergroen en geel naar donkerpaars. Dit palet fungeerde voor de makers van The Glenrothes als canvas voor de viering van de belangrijke rol die sherry speelt in het vormen van deze prachtige serie single malt whisky’s. Dit komt niet alleen terug in de kleurrijke, iconische ronde flessen; van geel naar oranje, rood en uiteindelijk donkerpaars. Ook de naam van de serie refereert hiernaar; Soleo is het traditionele zongedroogde proces dat in Jerez wordt gebruikt om druiven klaar te maken voor de beste sherry.

10 YEARS OLD (40%)

Smaken van vanille, zandkoekjes en citroen; een perfecte introductie van de single malt voor degenen die graag de wereld van whisky willen ontdekken.

12 YEARS OLD (40%)

Smaken van vanille, meloen en kaneel; de klassieke huisstijl van the Glenrothes.

Whisky Makers Cut (48,8%)

Smaken van romige vanille, sinaasappel en nootmuskaat; geïnspireerd en gevormd door de master whiskymaker, waarbij alleen gebruik is gemaakt van 100% eerst gevulde sherry vaten.

18 YEARS OLD (43%)

Frisse smaken van vanille, peer en verse gember; een complexe en welgevormde beleving.

Over the Glenrothes

In het in Speyside gelegen dorp Rothes, heeft de Glenrothes distilleerderij sinds 1879 met zorg en in stilte een opmerkelijke single malt whisky geproduceerd. Tegenwoordig worden de whisky’s nog op precies dezelfde manier als jaren geleden gemaakt; water wordt onttrokken uit vijf lokale waterbronnen en gedurende de hele productie gebruikt als onderdeel van het rijpingsproces. Dit nadrukkelijk langzame proces geeft vorm aan de unieke stijl en karakteristiek van de drank. Met rijpen van de whisky in eikenhouten sherryvaten uit de Jerez regio in Zuid-Spanje, tevens een bijzonder kenmerk van de Glenrothes single malt whisky, wordt het proces afgesloten. “De Glenrothes whisky’s worden gemaakt met de grootste zorg en eerlijkheid door hen die echt weten wat er voor nodig is om kwalitatief goede whisky te maken” – Gordon Motion, Master Whisky Maker.