Een decadente gin voor vrije geesten

Het cabaret vangt aan! Op 1 maart opende master distiller Lesley Gracie opnieuw haar Cabinet of Curiosities om een van haar eigenzinnige experimenten uit te kiezen en die in beperkte oplage uit te brengen. Daar tussen de flessen: GRAND CABARET. Gracie raakte geïnspireerd toen ze las over een eau de vie van steenvruchten, die geparfumeerd met roos, inclusief scheutje gin, geserveerd werd en uitzonderlijk populair was op modieuze feestje in het Parijs van begin 1900. Het recept voor deze eau de vie was dan weer losjes gebaseerd op een 17de-eeuws inzicht: het destilleren van steenvruchten creëerde een uitbundigheid van smaken.

Lesley Gracie was al langer geïntrigeerd door het idee om te experimenteren met waarachtige combinaties van fruit. Toch is het de eerste keer dat ze een sensueel ensemble van steenvruchten in een gin verwerkt. Pirouettes van decadent steenfruit delen het podium met zoete kruiden in een elegant zintuigelijk banket dat verrukkelijk verleidelijk en gelijktijdig licht als zijde is. Het resultaat is een decadente expressie die verfrissende elegantie toevoegt aan uitzonderlijke ontmoetingen en samenkomsten.

Hendrick’s Grand Cabaret

Hendrick's GRAND CABARET is een nieuwe limited release gin van Hendrick's Cabinet of Curiosities. Hendrick's GRAND CABARET heeft als basis die kenmerkende smaak van Hendrick’s Gin, die we creëren door 11 botanicals te distilleren in twee nogal ongebruikelijke distilleerketels en het eigenzinnige duo roos en komkommer toe te voegen, maar Hendrick's GRAND CABARET voegt nog een golf van smaak toe met een cabaret van decadente steenvruchtaroma’s en een swing van zoete aromatische kruiden, wat resulteert in een heerlijk zachte en uitzonderlijk fruitige afdronk.

Meer informatie over Hendrick’s Grand Cabaret