Door Glenfiddich ambassadeur Tony van Rooijen.

Op een van mijn favoriete plekjes in Amsterdam kwamen whisky kenners en liefhebbers samen om te genieten van de mooiste combinatie tussen drank en spijs. In de bruine kroeg in Sofitel the Grand, beter bekend als the Flying Dutchmen, heeft pop art kunstenaar?Tadej?deze bar tijdelijk omgetoverd tot een ware Glenfiddich pop up bar. De muren zijn met de hand geheel in Glenfiddich stijl geschilderd en allerlei relikwie?n zorgen voor de optimale merk beleving. Hoogtepunt is wel de foodpairing, bij alle Glenfiddich?s zijn door?Raoul Meuwese?de mooiste hapjes gecomponeerd.

Een hele diverse groep van slijters, bar eigenaren, collega?s en whisky industrie kwamen proeven en beleven. Na de ontvangst me een door Tim bereidde old fashion, mocht ik de exclusief voor the Grand gebottelde Glenfiddich 1992 aan de gasten laten proeven. Uiteraard werd er pas geproefd na mijn uitgebreide uitleg, waarmee ik probeerde de beleving optimaal te faciliteren.

Bij de Glenfiddich Grand Cru proefden we de befaamde steak tartare met kaviaar, de brioche met Ossestaart met mijn favoriete Solera en als afsluiter de zwezerik met ?mijn? Project XX. De smaken omschrijven zou deze tekort doen, ga ze daarom zelf proeven in deze fantastische bar. Mijn gasten hebben er in ieder geval van genoten.