WASTE TASTES BEAUTIFUL
Discarded Spirits Co. is een merk met een missie en een doel: onnodige verspilling tegengaan en vooruitgang stimuleren. Wij geloven dat afval mooi is, alles wat je nodig hebt is een beetje fantasie om afval te transformeren in heerlijke smaken. Door onze industrie en consumenten te inspireren, streven we ernaar om samen pioniers te zijn in de beweging voor zero-waste dranken.

Alles wat we doen wordt beïnvloed door deze filosofie: de vloeistof in onze flessen, de flessen zelf en alles wat we daarbuiten doen. We blijven onontdekte smaken ontdekken, overbodige ingrediënten weer tot leven brengen en zero-waste-technieken bedenken die je in je dagelijkse leven kunt implementeren om ‘creatief te hergebruiken’.


Bij Discarded Spirits Co. zien we schoonheid in afval. #wastetastesbeautiful

ONZE ZERO-WASTE SPIRITS

De range van Discarded bestaat uit drie varianten: Sweet Cascara Vermouth, Banana Peel Rum & Chardonnay Vodka, waarvan de laatste twee nu ook beschikbaar zijn in Nederland! Discarded wordt gemaakt van twee ingrediënten, een ‘basis’ en een ‘smaak’, die anders zouden zijn doorverkocht of weggegooid.

 

Voor meer info www.discardedspirits.com

Meer informatie over Banana Peel Rum

Meer informatie over Chardonnay Vodka

 

Discarded Banana Peel

DISCARDED BANANA PEEL RUM

De basis van de Discarded Banana Peel Rum is een blend van drie Caribische rums die gebruikt werden in het whisky-maakproces om vaten op smaak te brengen en daarna vernietigd of helemaal terug naar het Caribisch gebied verscheept zouden worden. Een onontdekte schat die nu een nieuwe bestemming heeft gekregen om de basis te vormen van deze rum. Het extra smaakprofiel komt van een onwaarschijnlijke bron: bananenschil. De rum wordt op smaak gebracht met een extract van bananenschillen die anders zouden zijn weggegooid. Als extract zorgt bananenschil voor een frisse toffeetoets met een fruitige balans die de complexiteit van de basisrum perfect aanvult. Het lekkerst puur geserveerd over ijs, geschud in een daiquiri of gemixt met ginger ale.

Tasting notes

Aroma's: bananenbrood, stroop, gedroogd fruit, kaneel, boterbabbelaar.
Smaak: banoffee taart, sticky toffee pudding, rozijnen van melkchocolade, finish van gekristalliseerde gember.

Perfect Serve

Banana Peel Daiquiri: 50ml Discarded Banana Peel Rum, 25ml limoensap, 15ml suikersiroop. Vul een shaker met ijs, voeg alle ingrediënten toe, schud hard totdat alles gekoeld is en zeef in een coupe.

Meer informatie over Discarded Banana Peel